Home » Blog » Jezelf ontwikkelen » Vogelvrij?

Vogelvrij?

door | 7 mei, 2021 | Jezelf ontwikkelen

-Vogelvrij lijkt leuk: zo vrij als een vogel! Free as a bird, dat willen we toch allemaal wel?

In praktijk was het juist enorm akelig: eigenlijk kon je door iedereen worden aangegeven: WANTED klinkt alweer heel anders.. Hoewel: gewild!
Willen we dat ook niet juist allemaal zijn? Wat een vreemde benamingen toch, voor iets wat helemaal niet gunstig blijkt te zijn!
Vrij zijn is een hoog goed. Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, te kunnen spreken, je te uiten. Dit alles weten we inmiddels maar al te goed.
Misschien kunnen we een nieuwe uitspraak introduceren? Vlindervrij!

Zo vrij als een vlinder. Een vlinder is licht en kleurrijk. Ja, dat klinkt goed! Je onbewuste registreert het liefst beelden, dus maak een beeld van hoe jij eruit zou zien als vlinder. Hoe zou je eruit willen zien? Welke kleuren zou je willen hebben en welke bloemen zou je willen bezoeken? Over welke velden zou je het liefst willen vliegen? Zie je het al voor je? Ik wel! Ik heb mijn eigen vlinder al gemaakt! Toen ik 10 jaar was al.

Toevallig vond ik het boek terug waarin ik deze plaat had gemaakt. Een plakboek en biologie boekje, van vroeger op school.

Nog geen computers waren er en zelfs geen mobiele telefoons. Maar wat een bijzondere dieren vlinders zijn kon ík al vertellen. Het zijn namelijk – hoe verrassend! – eerst rupsen en dan bedenken ze zelf dat ze heel veel moeten eten en een pop moeten maken waaruit dan een geheel nieuw dier ontstaat dat nog kan vliegen ook; voilà een vlinder! Hoe cool is dat? Onbewust weten ze precies wat ze moeten doen en hoe ze zich het best kunnen ontwikkelen, terwijl wij daar als mensen vaak nog zoekend in zijn. Dus: Laten we met zijn allen voor verandering gaan: verandering die leidt tot vrijheid! Zie ook mijn site: https://www.deveranderingzwolle.nl

Over José

Volg mij ook op facebookIn mijn praktijk: De Verandering Zwolle bied ik een combinatie aan van klank- en hypnotherapie. Klank en de trillingen van de klankschalen zetten je cellen in beweging en de hypnotherapie geeft je inzichten waardoor je weer tot rust komt.

Inspirerende artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin