Home » Blog » Jezelf ontwikkelen » Wat maak jij jezelf wijs?

Wat maak jij jezelf wijs?

door | 29 mei, 2020 | Jezelf ontwikkelen

Ben jij een hoogvlieger of een laagvlieger? 

Wat zie je op dit plaatje? Focus je op de vlieger of op de vlek? 

Als je je op de vlek focust geeft dat aan dat je je richt op een perfect plaatje. Immers, de vlek is een imperfectie toch?

Je kunt je voorstellen dat dit iets bij je losmaakt. Is die vlek wel een imperfectie? Is het misschien een onontdekt gebied?

Wat is jouw overtuiging hierin? 

Focus je je op de vlieger, dan kun je loslaten. Je begrijpt dat niet alles te verklaren valt en dat sommige dingen gewoon zijn om een niet altijd nader te verklaren reden. 

Wie zal er meer rust ervaren? Degene die alles wil verklaren of degene die gewoon het plaatje het plaatje laat zijn? 

Zo is het ook met overtuigingen. Hoe spoor je ze op? Denk maar eens aan woorden als : altijd, nooit, typisch.. Daarna volgt vaak een overtuiging. Bijvoorbeeld: Hij is ook altijd te laat. Om aan die overtuiging te voldoen, zal je brein ook elk voorbeeld aanhalen om deze overtuiging kloppend te maken. Dat is nog tot daar aan toe, maar wat als je gelooft: alles wat ik koop gaat kapot. Dan zal je nog eens heel vervelend op je neus kijken, want onbewust gaat er dan van alles gebeuren om dit verhaal te laten kloppen. 

Je kunt ze zelf misschien wel opnoemen: ik heb toch nooit geluk in de liefde, ik heb altijd pech, ik verdwaal altijd.. etc.

 Zet daar eens een ander plaatje tegenover. En zie: je bereikt gewoon de top! Schrijf eens voor jezelf op of bedenk simpelweg wat je tegenhoudt om te ‘shinen’! En ga op zoek naar je betere zelf, de betere versie van wie jij allang wist dat die bestond. 

 

 

 

Over José

Volg mij ook op facebookIn mijn praktijk: De Verandering Zwolle bied ik een combinatie aan van klank- en hypnotherapie. Klank en de trillingen van de klankschalen zetten je cellen in beweging en de hypnotherapie geeft je inzichten waardoor je weer tot rust komt.

Inspirerende artikelen

Gerelateerde artikelen

Vogelvrij?

Vogelvrij?

Vogelvrij wat betekent dat? En zijn we vrij of vogelvrij? Ofwel: wat willen we met onze vrijheid? Willen we verandering, net als een rups die zich ontpopt tot vlinder?

lees verder

2 Reacties

 1. Yvonne Eeken

  Lieve José,

  Als ik dit alles lees van jou word ik al vrolijk, een behandeling is daarom welkom die kan ik goed gebruiken.

  Welke 5G, deze is heel belangrijk voor mij.

  Moeten daarom samen een afspraak maken.

  Reageer
 2. José van der Ploeg

  Goed om te horen! Je bent zeker welkom bij mij in mijn praktijk. Tot binnenkort!

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin